Olje, som er i girkassen, bør byttes- dette kan ikke diskuteres. Den blir slitet ut som andre væske, som finnes i motorer. Spørsmålene som gjenstår, er hvilke olje skal jeg velge til girkassen? Utvendig virker det ut som, at viskositeten er den viktigste parametre. Det viser seg, at det er ikke den primære egenskapen som indikerer om det, at øvrige væske er tilpasset til en gitt girkasse.

Produsent standarder er viktig

Under letingen av svaret for, hvilken olje til girkassen kommer til å passe best, bør man antyde seg først med standarder. Mange av bilprodusenter har laget spesiale spesifikasjoner, som informerer brukere om, hvilke type av væske kommer til å passe til en gitt girkasse. Det inneholder mange nyttige informasjoner, som parametre og funksjoner. Alt dette for å gjøre valget av oljen lettere.

Kjenne du parametre – hva mer er viktig?

Kjennskapen til normer er ikke alt. Våre preferanser kommer til å ha innflytelse på hvilken girkasse olje bør vi bestemme oss på. Hovedsaklig har vi to typer av produkter til valget:

  • Service væske.
  • Service væske erstatning.

Ved valget av den første gruppen av produkter, den letteste løsningen blir å turen til den nærmeste verkstedet. Verksteds medarbeidere vil velge en dedikert produkt og skifte den. I tilfellet av produkt valget fra den andre kategorien, skal man ta kontakt med væskens produsenten (eller bruke søkemotoren på produsenten sin side) På denne måten vil vi få vite, hvilken olje til gitt girkasse skal bli tilpasset best.

Den opprinnelige eller erstatnigsvare?

Det er verdt å merke, at både originale oljer, og erstatningsvarer har sine fordeler og ulemper. Den tryggeste og sikreste løsningen blir service væske, fordi da forsikrer vi oss, om at det er produkter som ble dedikerte til et gitt girkasse. Erstatnigsvare er betydelig billigere, og godt valgte produkter gir oss lignende bruks parametre.

Hvilken motorolje, hvis produsenten har ikke angitt normer?

Situasjonen blir noe komplisert i tilfellet, når produsenten til en gitt bil eller girkasse har ikke angitt normer. Deretter avgjørende er to parametre:

  • SAE, som midler viskositet av en væske,
  • API, som midler kvalitetklasse.

Det er verdt å vite, at selv oljer som har samme viskositeten og klasse kan bli veldig forskjellig- alt er avhengig av produsenten. Noen produkter kan inneholde tillegg, som kan være skadelig for girkassen vår. Et slik situasjon kan ha sitt plass uansett, om en optimal olje ble valgt etter SAE og API.

Hvilken girkasse olje skal man velge?

Hvis vi er ikke sikre enda, om hvilke olje til girkassen vil passe best til bilmodellen vår- bør vi ta kontakt med en spesialisert verksted.
En feil valgt produkt kan bringe i resultatet en forverret girkassens funksjon, og i noen tilfeller kan den bli skadet. Derfor er det ikke verdt å risikere- spesielt, når bilprodusenten har ikke presisert normer, i henhold til hvilke vi burde velge et riktig produkt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

preloader